Tuntikuvaukset

Uusi tuntikausi starttaa 10.8. ja tunnit ovat varattavissa Hopotissa!


Monitaitotunti
Monitaitotunnilla opetellaan monipuolisesti ratsastuksen ja hevosurheilun lajeja. Kouluratsastusta, esteratsastusta, westerniä, working equitationia ja myös maastoratsastusta kelin sen salliessa. Sopiva ryhmä mukavaan harrastamiseen!

Minitunti
Minitunnilla opetellaan varusteiden laittoa ja ratsastuksen alkeita käynnissä ja ravissa. Minitunneilta saat hyvät valmiudet siirtyä muihin ryhmiin.

Koulu/Estetunti
Vuoroviikoin tunnit koulua ja esteitä rytmillä koulu-puomi-koulu-este.

Koulu heB - A pienryhmä
Tunnilla opetellaan tehokkaasti kouluratsastusta valmennustyyppisesti pienryhmässä.

Puomi/este max. 50cm
Tunnilla opetellaan esteratsastuksen perusteita sekä hypätään max. 50 cm esteitä, kun taidot siihen riittävät. Tunnilla on paljon puomityöskentelyä ja siten sopii myös esteratsastuksen alkeita opiskelevalle.

Estetunti 60-80 cm
Tunti on tarkoitettu jo kokeneemmille hyppäävillä ratsukoille, jotka hyppäävät yli 60 cm esteitä. Tälle tunnille ratsastuskouluhevosella osallistuakseen pitää käydä vähintään 2 krt viikossa ratsastamassa.

Western-tunti
Tunnilla opetellaan lännenratsastuksen eri lajeja jokaisen tason mukaan. Voit osallistua, vaikka olisit vasta aloittava lännenratsastaja tai jo kokeneempi, tehtävät suhteutetaan kokemuksen mukaan. Mukavaa tekemistä hyvällä mielellä!

Vikellys
Vikellystunnilla sukelletaan vikellyksen monipuoliseen maailmaan. Vikellyksessä yhdistyy voimistelu, akrobatia ja hevosharrastus. Vikellys on voimistelua ympyrällä kävelevän tai laukkaavan hevosen selässä. Vikellykseen kuuluu suurena osana oheisharjoittelut, venyttely, jumppaaminen ja lihaskuntoharjoitukset. Vikellys näyttää haastavalta ja jopa pelottavalta, mutta harrastusta ei tarvitse aloittaa laukkaavan hevosen selässä. Ensimmäiset harjoitukset tehdään hevosen seisoessa paikallaan ja sen jälkeen käynnissä. Myös vikellyspukin päällä harjoitellaan liikkeitä ja otetaan tuntumaa ennen oikean hevosen selkään nousua.

Sennujen Vikellys- / Kehonhallintatunti
Sennujen vikellystunti sopii jokaisen ratsastajan oheisharjoitukseksi. Tunnilla kehitetään tasapainoa ja kehonhallintaa monipuolisesti. Sopii kaikenikäisille, kokoisille ja tasoisille, tärkeintä iloinen mieli!

 

Kaikissa kysymyksissä rohkeasti laita viestiä helena.lehti.postit@gmail.com tai 044-0110106 tai jätä soittopyyntö. Infoathan myös jos törmäät toimintahäiriöihin keväältä jääneen kortin kanssa!

 

Tavoitteenamme on oppia ratsastamaan täsmällisesti, mahdollisimman pieniä apuja käyttäen. 

Ratsastuksesta on monenlaista iloa. Toinen harrastaa sitä liikunnan vuoksi, toinen sen vuoksi että saa olla eläinten kanssa ja kolmas haluaa kehittyä kilpailutasolle.

Pyrimme opetuksessamme tavoitteellisesti kehittämään ratsastajiemme taitoja unohtamatta kuitenkaan että tämän pitää olla myös hauskaa. 

Kaikki oppilaamme pääsevät halutessaan kilpailemaan tuntihevosilla niin oman tallin kuin lähitallien kilpailuissa.