Someron hevosharrastekeskus

Someron Hevosharrastekeskus on ratsastusseura Someron Ratsastajat ry:n omistama SRL hyväksymä ratsastuskoulu, joka tarjoaa kattavat ratsastuskoulupalvelut alkeisratsastajista valmennusryhmiin. Ratsastamme pienryhmissä 4-6 ratsukkoa tunnilla. Ratsastuksessa alkuun pääsee turvallisesti talutuksessa perheen pienimmätkin ja äideille löytyy suositut tätitunnit. Käytössämme on mukavat ja koulutetut ponit sekä hevoset, turvallisuus ykkösasiana toiminnassamme.

Tallillamme voit ratsastaa rennosti harrastaen tai treenata tavoitteellisesti kilpaillen. Jokaiselle löytyy varmasti sopiva ryhmä, valikoimista löytyy tunteja junnuille, koulu- ja esteratsastusta, tätitunneista westernryhmiin sekä istuntatunneista estevalmennustunteihin. Uutuutena nyt myös vikellys! Meillä jokainen harrastaa tavallaan ja omaa lajiaan.

Käytössämme on 20 paikkainen nykyaikaisilla sosiaalitiloilla varustettu talli, 60x22m kuitupohjainen maneesi, 80x30m kuitupohjainen kenttä sekä harjoitusrata. Hevosten hyvinvointi on toiminnassamme tärkeää, ne saavat ulkoilla mahdollisimman paljon ympäri vuoden ja kesällä niillä on tilavat laitumet käytössään. 

Ratsastuskoulua koskevissa asioissa voit ottaa yhteyttä:
Helena Lehti, 044-0110106,
helena.lehti.postit@gmail.com

Karsinapaikat: Henna Kiukkonen, puh. 050 411 6986, pj.somra@gmail.com

Ratsastustunnit voi varata Hopotin kautta https://hopoti.com/stable/SomeronRatsastajatrySomeronHevosharrastekeskus

 

Kaikille tunneille voit osallistua myös omalla hevosella. Someron Hevosharrastekeskuksessa asuville löytyy oma kymppikortti suoraan Hopotista.

Muualta tuleville Helena lataa pyynnöstä kortin, hinnat samat kuin ratsastuskoulun hevosilla osallistuvilla sisältäen maneesimaksun sekä alv 24%.

Liikuntasetelit käy, niiden kanssa maksut Helenan kautta!

 

Tuntiopettajinamme toimivat pääsääntöisesti Helena Lehti (tiistai) ja Silja Ahonen (torstai ja sunnuntai) ja Ida Laukkanen (maanantai.

Helena Lehti on suorittanut Ypäjällä ratsastuksenohjaajatutkinnon v.2013-14.
Hän kertoo itsestään: "Olen toiminut nuoresta asti erilaisten urheiluryhmien vetotehtävissä yleisurheilussa ja lasten liikuntakouluissa sekä kuntosaliharjoitteluissa. Ratsastuksenohjaajana olen toiminut v. 2009 lähtien. Vahvinta osaamistani on lasten  ja nuorten ratsastusryhmien turvallinen ja yksilöllinen opetus.Oma lajini on esteratsastus ja onkin ollut ilo opettaa rakasta lajia nuorille sekä kannustaa ja tukea heitä kilpailemisen aloittamisessa. Ypäjän koulusta olen saanut paljon uusia kujeita opetukseen. Sieltä on tullut tietoa ja taitoa viedä ratsukkoja yhä pidemmälle ja valmentaa kokeneempiakin ratsukoita."

Silja Ahonen on koulutukseltaan Mastertason ratsastuksenopettaja ja 3-tason valmentaja. Hänen päälajinsa on kouluratsastus jossa hän on kilpaillut vaativa B tasolle asti mutta hän on kilpaillut myös este- ja kenttäratsastuksessa. Lisäksi Silja on kilpaillut aiemmin vikellyksessä kansainvälisellä tasolla maajoukkueessa.

Ida Laukkanen on agrologi ja opiskelee parhaillaan ratsastuksen ohjaajaksi.
Hän kertoo itsestään:"Olen kaksi kielinen, joten opetan suomen lisäksi ruotsiksi.
Aloitin ratsastuksen 5 vuotiaana ja viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt hevosten parissa. Minulla on oma suomenhevonen, jonka kanssa kilpailen kouluratsastuksessa kansallisella tasolla. Ratsastustunteja olen pitänyt eri ikäisille ja tasosille ratsastajille, erityisesti ponit ja lapset ovat minun juttu."